Skip to main content

TOSKÁNSKÉ TĚSTOVINY s kuřecím masem a Skyrem

Ingredience:

  • 2 větší kuřecí prsa, nakrájená na kostky
  • 1 balení širokých nudlí či jiných těstovin
  • 3 šálky kuřecího vývaru
  • ½ šálku sušených rajčat (bez oleje)
  • ½ lžíce italského koření (směs bazalky, oregana, rozmarýnu, tymiánu, možná i šalvěje a koriandru)
  • 1 stroužek protlačeného česneku
  • 2 šálky baby špenátu
  • ¾ šálku Skyru
  • ¾ šálku cottage cheese
  • ²/3 šálku nastrouhaného parmazánu
  • ¼ šálku čerstvé bazalky
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého pepře

 

1. Do hrnce nalijeme trochu olivového oleje, zahřejeme, přidáme rozmačkaný česnek, sušená rajčata a italské koření a půl minuty prohříváme.

2. Poté vložíme kuře a 2 až 3 minuty opékáme do hněda ze všech stran, pak přilijeme vývar.

3. Přidáme nevařené těstoviny tak, aby byly ponořeny ve vývaru.

4. Přiklopíme pokličkou a dusíme tři minuty.

5. Zatímco se kuře vaří, smícháme do hladka Skyr a cottage cheese.

6. Odklopíme pokličku a z hrnce necháme odpařovat přebytečnou tekutinu, ale tak, aby se těstoviny uvařily do měkka.

7. Pak vmícháme špenát, bazalku i Skyr a cottage cheese s parmazánem a pořádně zamícháme.

8. Servírujeme.

Bon Appétit