Skip to main content

Stačí jen nastavit ten správný čas

Kdo by neměl rád vaření v jednom hrnci? Málo nádobí a spousta volného času. A právě toto můžete zažít s novinkami od značky Sencor. Díky elektrickému tlakovému hrnci Sencor SPR 3600 připravíte lahodné jídlo plné chuti. Navíc i nejtužší kousky dokonale změknou a Vy si budete moci vychutnat opravdovou chuť masa. Pokud chcete ušetřit čas jiným způsobem, a připravovat jídla bez použití tuku, s minimem soli či růžných dochucovadel, zvolte pomalý hrnec Sencor SPR 5500.

Víte, jaké jsou hlavní rozdíly mezi vařením v tlakovém hrnci a pomalém hrnci?

Mezi hlavní výhody vaření při vysokém tlaku patří zkrácení procesu vaření, a s tím související i úspora energií. Při tomto způsobu přípravy potravin se nemusíte bát ztráty chutě či vůně. Jídlo si zachová maximální chuť všech surovin a Vy získáte šťavnatý pokrm plný chuti, vůně a veškerých živin. Navíc například luštěniny, jako jsou fazole, cizrna a další, můžete vařit, aniž byste je předtím dlouze namáčeli.

Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem především pro ty, kteří nechtějí trávit mnoho času v kuchyni, nebo také pro ty, kteří se z práce vrací pozdě a na několikahodinové vaření zkrátka nemají prostor. Ráno ingredience nakrájíte, vložíte do nádoby, nastavíte program a vyrazíte do práce, školy či posilovny. Během doby, kdy budete vykonávat nejrůznější aktivity, za Vás bude doma pracovat Váš pomalý hrnec. A po návratu z práce na Vás bude čekat vynikající teplé jídlo.

Důležité je neplést si pomalé vaření s metodou sous vide. Vypadá to sice podobně, ale ve finále se tyto způsoby vaření liší. U metody sous vide je potřeba vakuovat potraviny a následně je vložit do vodní lázně. V pomalém hrnci probíhá vaření bez vakuování. Pokrm v něm se připravuje mezi 3 až 10 hodinami při teplotě 95 °C. Pomalý hrnec dělá především výborné omáčky, vývary a jídla, která prostě patří do jednoho hrnce a nevyzrálé maso přemění na měkkou delikatesu. I tak zde platí pravidlo, že pokud budete mít maso kvalitnějšího, i výsledné jídlo chuťově lepší.

Mnoho funkcí v jednom

Elektrický tlakový hrnec Sencor SPR 3600 zastane činnost za elektrický, plynový sporák i troubu ve všech směrech, a navíc o více jak 50 % rychleji. Celkem 14 chytrých programů, u kterých je přednastavená teplota i optimální tlak, si snadno poradí s klasickým vařením, ale i smažením, pečením, dušením či napařováním. Teplotu, čas i míru tlaku však můžete nastavit i ručně. Ve většině případů stačí nastavit, co budete připravovat, a potom už přístroj nepotřebuje žádnou pozornost ani Vaši přítomnost.

Dostupný za cenu 2999 Kč.

Bon Appétit