Dobré řeznictví je rodinný podnik s dnes již třicetiletou historií v srdci pražských Vršovic. Milují maso a rozumí mu! Taky aby ne, maso je prostě jejich život!
Poctivě vybírají jen ty nejlepší české dodavatele a farmáře. Ale to je jim i občas málo, a tak mají i vlastní farmu se svým chovem. Chovají masný skot plemena Charolaisa, ale na co jsou nejvíce pyšní, je vychování vlastního plemene prasat, u kterého se jim podařilo vyladit poměr tučnosti a masitosti k naprosté dokonalosti. Další slova jsou zbytečná - musíte vyzkoušet!
Vlastní malou prodejnu ve Vršovicích, kde se každý den odehrávají spousty krásných příběhů s jejich zákazníky, zaměstnanci, ale hlavně s jejich masem.
V čem jsou ale opravdu dobří je velkoobchod, který je jejich alma mater. Dodávají maso do spousty špičkových a oceněných restaurací nejen po Praze, ale i po celé České republice.
Zeptali jsme se majitele Pavla Provazníka.
Jste tradiční řeznictví, jaká je vaše historie?
Jsme rodinné řeznictví v srdci pražských Vršovic. Letos slavíme už 30 let.
Na jaký produkt jste pyšní?
Na vychování našeho plemene prasat, podařilo se nám vyladit poměr tučnosti a masitosti k naprosté dokonalosti. Musíte vyzkoušet! Dále na naší “poctivou výrobu”, hotová jídla ve skle nebo ve vakuu připravovaná metodou sous-vide, tedy po krátkém dodělání doma rovnou servírujete.
Když nemám cestu do Vršovic, můžu u vás nakoupit i jinde?
Celý sortiment nabízíme i online dobrereznictvi.cz s dovozem až ke dveřím. Za loňský rok jsme našim zákazníkům doručili tři tisíce objednávek a letos jsme připraveni zvládnout i dvojnásobek, a to díky nově zprovozněné výrobně v Nupakách.
Věnujete se i velkoobchodu, do jakých restaurací maso dodáváte?
Do špičkových a oceněných restaurací, například síti Ambiente nebo Café Imperial. Zákazníky máme ale nejen v Praze, i po celé republice.
Kdo dohlíží na vaší poctivou výrobu?
Honza Kvasnička, bývalý šéfkuchař skupiny La Gare. Pomohl nám dát dohromady skvělý tým a vyladit chutě. Troufám si říct, že jídla jsou chuťově srovnatelná s luxusními restauracemi.
Produktové tipy:
Farmářský Texas steak
Vepřové maso z tohoto chovu v jiném řeznictví nenajdete. A protože i vepřové maso je nejlepší vyzrálé, necháváme jej po porážce 4 – 7 dnů vyvěsit. Naše prasata chováme v prostředí s možností volného výběhu.
Vepřová žebra BBQ sous-vide
Naše nejlepší BBQ žebra, které jste kdy ochutnali. Maso je tak dokonale připraveno, že prsty můžete oddělit od kosti. Díky tekutému kouři má BBQ marináda krásné kouřové aroma a výraznou chuť. S těmito žebry budete na grilovací párty za krále grilování!
Hovězí líčka na víně 700ml
Dvě porce výjimečných Hovězích líček na červeném víně a kořenové zelenině. Recepturu speciálně pro nás připravil šéfkuchař Jan Kvasnička, který vedl jako hlavní šéfkuchaře skupinu La Gare Restaurants. Zkušeností sbíral po celém světě, ale hlavně v restauraci Gordona Ramseyho v Austrálii.