Skip to main content

Rotkäppchen - Silvestrovském koktejly, které připravíte raz dva

Silvestr je zpravidla den, kdy probíhají největší party roku. Ať už plánujete oslavu nového roku v klubu s kamarády či slavit v pohodlí domova s rodinou, rozhodně k těmto slavnostním okamžikům patří dobré jídlo a pití.

Nebyla by to silvestrovská party bez jednohubek a chlebíčků. Klasické kupované slané pochutiny můžete doplnit vynikajícími party sýrovými tyčinkami, mini langoši nebo slanými dobrotami z listového těsta. Z těch rozhodně stojí za vyzkoušení například listové rolky se šunkou a sýrem či pizza tyčinky. Místo klasické teplé večeře zkuste přichystat obložené mísy a zeleninové saláty. Na silvestrovskou party samozřejmě patří kvalitní pití. O půlnoci nesmí chybět kvalitní sekt. Oslavte jedinečné okamžiky nového roku a připijte si sektem Rotkäppchen Sec, suchým jemným sektem s decentní harmonickou vůní a temperamentním perlením. Během silvestrovského večera hosté jistě ocení i míchané koktejly. Připravili jsme pro vás tři, které jsou velmi jednoduché na přípravu a chutnají naprosto fantasticky.

FRENCH 75

Příprava: 5 min

Porce: 2

Ingredience pro 2 porce:

1 lahev Rotkäppchen SEC 1 citrón 100 ml ginu led

Postup:

1) Do koktejlového šejkru nalijte 2 lžičky citronové šťávy a 100 ml ginu a naplňte ledem

2) Dobře protřepejte a poté rozdělte do dvou sklenic tvaru flétna

3) Nalijte do každé skleničky trochu sektu, nechte usadit (probublá) a poté doplňte dalším sektem

4) Jemně promíchejte míchadlem na koktejly a podle chuti ozdobte proužkem citronové kůry

Mango Bellini

Příprava: 5 min

Porce: 2

Ingredience pro 2 porce:

1/2 manga

1 lahev Rotkäppchen SEC

Postup:

1) Oloupejte a nakrájejte ½ velmi zralého manga a vložte je do mixéru se 100 ml sektu.

2) Rozmixujte na hladké pyré a poté rozdělte do dvou skleniček na šampaňské.

3) Poté dolijte sekt po okraj, nalévejte jej pomalu, aby nepřeteklo, a poté podávejte.

Bezinkové půlnoční překvapení

Příprava: 5 min

Porce: 2

Ingredience pro 2 porce:

1 lahev Rotkäppchen SEC

2 lžíce bezinkového sirupu

50 ml ginu

1 citrón

Postup:

1) Připravte si dvě skleničky typu flétna a do každé dejte 1 lžičku bezového sirupu

2) Vymačkejte z citrónu šťávu a přidejte 25 ml do každé skleničky

3) Přidejte 25 ml ginu a doplňte vychlazeným sektem.

Bon Appétit

Aromi Ristorante & Bistro