Skip to main content

Paštiky z kvalitních surovin od farmářů

Naše paštikárna vznikla, asi jako všechny dobré nápady, díky souhře štěstí, náhody a nadšení. Já (Honza) s Tomášem jsme dlouholetí kamarádi a nadšenci do kvalitního a dobrého jídla. Tomáš prošel mnoha kuchařskými štacemi ve vyhlášených pražských kuchyních, až zakotvil na pozici šéfkuchaře. Já jsem naproti tomu pracoval v korporátu a úspěšně rozvíjel manažerskou kariéru v bankovnictví.

Jednoho červnového večera jsme se, oba znaveni každodenní rutinní prací, potkali na pivu. Tomáš přinesl na ochutnání svoji domácí paštiku s pšeničným pivem. V tu chvíli se nám v hlavě zrodila velká myšlenka, náš nový cíl, životní výzva. Právě tady to všechno začalo. Následovalo mnoho společných setkání, zkoušení, ochutnávání, porovnávání... Výstižné jméno Melememaso na sebe nedalo čekat dlouho. Neustálé ladění a vymýšlení nových chutí je náplní naší každodenní práce. Baví nás to, jsme ve svém živlu, děláme to srdcem. Jestli se nám to daří, zvažte sami, ochutnejte!

Jako první jsem získali ocenění Great Taste

Great Taste je největší a nejdůvěryhodnější ocenění ve světě jídla a pití, které uděluje specializovaná odborná porota z Guild of Fine Food ve Velké Británii.

Dostanou ho jen ty nejkvalitnější a nejchutnější potraviny z celého světa. Je to opravdová známka výjimečné kvality. A vzhledem k faktu, že se každoročně do soutěže přihlásí přes 12 000 produktů, máme být na co pyšní.

Naše oceněné produkty:

Husí paštika s Bordeaux ⭐⭐⭐

Zvěřinová paštika ⭐⭐

Lanýžová paštika ⭐⭐

Paštika kachní Calvados ⭐

Vepřový rillet ⭐

Kachní rillet ⭐⭐

Husí paštika s Bordeaux

Prémiová paštika pro náročné labužníky. Husí játra macerovaná 48 hodin v červeném víně z Bordeaux. Dostatečně proležená játra pomalu pošírovaná v původním nálevu z vína. Při plnění zalita želé z vína z Bordeaux. Díky tomu získa naše husí paštika charakteristickou rudou strukturu.

Jak servírovat:

Pro důležitou návštěvu není lepšího pohoštění nežli prémiová husí paštika s chutí Bordeaux. Servírujte na opečený toust, doplňte čerstvě nasekanou pažitkou a zapijte silnějším červeným vínem. Lahodnou chuť podtrhne hroznové víno. Pro náročné návštěvy, které ocení pevnou a poctivou husí paštiku.

Kachní rillettes

Kachní rillettes z domácího kachního masa. Kachnu konfitujeme s červeným vínem a maso ručně natrháme. Vše smícháno s okurčičkami a zjemněno výpekem z kachny a trochou kachního sádla. I když jej pečeme s červeným vínem, skvěle ladí s bílým vínem.

Jak servírovat:

Kachní rillettes je delikátní pochoutka kterou nejlépe vychutnáte na dozlatova opečeném chlebu, na jemno nakrájenými okurčičkami a karamelizovanou cibulí. Ačkoliv je kachní rillettes pečený s červeným vínem, paradoxně skvěle ladí s bílým vínem.

Paštika s uzenými mandlemi a whisky

Paštiku jsme vytvořili pro Ambasadora Singleton whisky Kryštofa Hordinu, který ji podával jako doplněk k dané whisky na prestižní soutěži. Singleton whisky dodává paštice zemitou chuť a španělské uzené mandle dodají příjemný šmrnc. Vše bez konzervantů. Paštika sama o sobě je velmi jemná, jen nasekané mandle dokreslují strukturu. Paštiku jsme díky skvělým ohlasům zařadili mezi naší produkci.

Jak servírovat:

Paštika s uzenými mandlemi je nejlepší na kváskovém chlebu a ideální je vychunat si ji večer se sklenkou jak jinak než kvalitní skotské whisky.

Bon Appétit

Melememaso