Ingredience:
- 2 větší kuřecí prsa, nakrájená na kostky
- 1 balení širokých nudlí či jiných těstovin
- 3 šálky kuřecího vývaru
- ½ šálku sušených rajčat (bez oleje)
- ½ lžíce italského koření (směs bazalky, oregana, rozmarýnu, tymiánu, možná i šalvěje a koriandru)
- 1 stroužek protlačeného česneku
- 2 šálky baby špenátu
- ¾ šálku Skyru
- ¾ šálku cottage cheese
- ²/3 šálku nastrouhaného parmazánu
- ¼ šálku čerstvé bazalky
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého pepře
1. Do hrnce nalijeme trochu olivového oleje, zahřejeme, přidáme rozmačkaný česnek, sušená rajčata a italské koření a půl minuty prohříváme.
2. Poté vložíme kuře a 2 až 3 minuty opékáme do hněda ze všech stran, pak přilijeme vývar.
3. Přidáme nevařené těstoviny tak, aby byly ponořeny ve vývaru.
4. Přiklopíme pokličkou a dusíme tři minuty.
5. Zatímco se kuře vaří, smícháme do hladka Skyr a cottage cheese.
6. Odklopíme pokličku a z hrnce necháme odpařovat přebytečnou tekutinu, ale tak, aby se těstoviny uvařily do měkka.
7. Pak vmícháme špenát, bazalku i Skyr a cottage cheese s parmazánem a pořádně zamícháme.
8. Servírujeme.
Bon Appétit