Manufaktura vznikla v roce 2010 v Hradci Králové, kde žijeme, tak proto – HRADECKÉ DELIKATESY.
Veškeré úsilí zaměřujeme na kvalitu a chuťovou vyváženost našich výrobků. Naše delikatesy jsou vyráběny z přírodních surovin, bez zbytečné chemie. Vše vyrábíme ručně a především srdcem. Vyrábíme podle originálních receptur, u kterých dbáme na vhodné kombinace bylinek a koření tak, aby byly chutné a zároveň i zdravé. Ačkoliv máme v nabídce několik názvem obecně známých produktů, vždy se jedná o naše vlastní pojetí výsledné chuti. Tuto se také snažíme mít spíše přizpůsobenou tuzemské než cizokrajným, jak by se mohlo zdát dle původu některých druhů výrobků.
Jsme prvovýrobci delikates – např. nakládaný český česnek v oleji, sušená domácí rajčata v oleji, různá čatní a jiné omáčky, pesta, marmelády a sirupy, přesnídávky a tak dále.
Věříme, že v našich výrobcích najdete vždy to, co očekáváte a mnohdy i více neboť se skutečně snažíme být „jiní“.
Jak to děláme my
Receptury, mixy bylin a výsledná chuť jsou od Petry, resp. jí přicházejí na mysl intuitivně a neustále se vyvíjejí. To dává našim výrobkům úžasnou individualitu a občas se stane, že se některé výrobky občas vylepší dle aktuální myšlenky či reakce zákazníků.
Vždy je to ku prospěchu věci, což máme možnost si přímo a rychle ozkoušet právě na platformě přímého prodeje na Farmářských trzích. Tam umožňujeme zákazníkovi ochutnat vše, dříve než nakoupí a reakce jsou pak tím hlavním motorem, který nás nabíjí a žene dál. Opětovné návštěvy zákazníků a jejich hodnocení jsou již pohlazením na duši, jinak to říci nelze.
Tato přímá zpětná vazba má vyústění v neutuchající snaze vyhovět nadstandardním požadavkům sebe samých a snahou zásadně se odlišit od všeho, co je na trhu běžné. My se však navíc snažíme být ještě o krok napřed! U této snahy nám jde také o vizuální stránku a tedy se naše výrobky snažíme nechat být v obalu vidět a potěšit oko již při nákupu. K tomu také koncipujeme nové etikety, které právě vznikají v nekončícím procesu vymýšlení a vymýšlení. Naše skleničky by si zasloužily nový obleček, aby byl v souladu s tím co je uvnitř. Zkrátka neleníme, baví nás to!
Naši kečupáci
Ručně, šetrně a s láskou vyráběné kečupy/čatní s jedinečnou chutí, nápaditostí bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy, ořechů, přidaného rafinovaného cukru, škrobů a GMO.
Mangáč – čatní z manga 250 ml
Poslední horkou novinkou je řada čatní, interně nazývaná Kečupáci. Jinak je řadíme ke studeným omáčkám. Pro toho, kdo má rád netradiční a zajímavé chutě třeba při grilování, pro toho jsou naši kečupáci jako stvoření. Velmi snadné a navíc překvapivé použití je i jinde, třeba v kombinaci s rýží, či luštěninami. Jako dip se hodí velmi univerzálně a záleží jen na fantazii.
Abychom tyto zdravé omáčky přiblížili i dětem, pomohl nám náš grafik s veselými postavičkami/tvářemi, které budeme i nadále používat a rozšiřovat. Vznikne tak unikátní řada, která by se mohla líbit a chutnat široké škále jedlíků.
Mangáč se nabízí spíše k asijské kuchyni, lososovitým rybám, kuřeti, grilovaným burgrům (vege i nevege) v kombinaci s majonézou nebo i klasik cizrnové kari a všude kde se používají koření typu masala.
Mangové čatní – dochucovací omáčka k přímé konzumaci i tepelnému zpracování. Složení: mango min. 73%, třtinový cukr, 100% citron. šťáva, vinný ocet, 100% pomerančová šťáva, kardamom, zázvor, muškát. oříšek, mořská sůl. Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 30 dní. Minimální trvanlivost do: uvedena na etiketě. Výrobek je šetrně pasterován.
Řepák – čatní z červené řepy 250 ml
Řepák se výborně hodí k zeleninovým jídlům, grilovaným sýrům, tofu nebo si z něj lze snadno připravit pomazánku s přírodním sýrem typu Lučina, chevre a podobně. Kdo si občas dělá zeleninové placičky nebo masové karbanátky může pro jednou vyměnit tatarku za takovéto omáčky. Řepové čatní – dochucovací omáčka k přímé konzumaci i tepelnému zpracování.
Složení: řepa červená min. 65%, voda, třtinový cukr, cibule žlutá, 100% citron. šťáva, vinný ocet, perníkové koření, hřebíček, zázvor, mořská sůl. Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 30 dní. Minimální trvanlivost do: uve-dena na etiketě. Výrobek je šetrně pasterován.
Kečup jemný bez rafinovaného cukru, slazený rozinkami
Kečup jako takový je původem z Číny. K nám do Evropy ho přivezli kupci v 18. století, kteří se vraceli z Orientu z obchodních cest. Od té doby kečup obsadil přední příčky v popularitě tekutých koření v celém světě.
Tento nádherně sytý a kořeněný rajčatový kečup se stane hvězdou vašeho stolu. Pro ty, kteří se snaží snížit objem snědeného cukru jsme zvolili verzi bez přidaného cukru. Jak známo kečup mají v oblibě také malí gurmáni, tak ať si mohou dopřát dle chuti. Jako sladidlo jsme zvolili rozinky, které jsou přírodním sladidlem.
Rozinky jsou ideální, protože hroznové víno roste zde v našich klimatických podmínkách, tudíž je pro našince velmi prospěšné. Co je důležité, tak chuťově ani aromaticky neovlivňují chuť jiného ovoce. Proto Kečup přislazený rozinkami chutná autenticky. Hrozny jsou sušeny i se slupkou, tudíž si zachovávají cenné látky, které přirozeně obsahují.
Rajčatový kečup bez přidaného cukru můžeme použít k dochucení polévek, ragú, omáček či těstovin. Nebo jen tak zamlsat k sýru, grilovanému, dušenému, pečenému masíčku, zelenině, tofu, klobáskám do svačinky promáznout křupavou houstičku atd.
Kečup je 100% ovocný, není zahušťovaný škroby ani jinými zahušťovadly, je přirozeně bezlepkový.
V Čechách ručně a šetrně vyráběný kečup je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy, ořechů, přidaného rafinovaného cukru, škrobů a GMO.