Skip to main content

Italský citrónový koláč se Skyrem

  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 větší vejce
  • ¾ šálku hnědého cukru
  • ¾ šálku Skyru
  • kůru z 1 až 2 citrónů
  • ¼ šálku citrónové šťávy
  • ¾ šálku olivového nebo jiného rostlinného oleje

 

Postup:

1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2. Vymažte kruhovou formu máslem a vysypte polohrubou moukou.

3. Smíchejte všechny suché ingredience.

4. V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem.

5. Přidejte zbytek tekutých přísad, včetně Skyru a dobře promíchejte.

6. Pak postupně k tekutým ingrediencím přidejte i ty se sypké.

7. Dobře zpracované těsto pak nalijte do formy a pečte v troubě na 180 stupňů.

Peče se 45 minut, 12 porcí

Bon Appétit